Blog de FiraTàrrega

RSS

Arts de carrer, FiraTarrega, Política cultural 11/10/2021 Àrea de comunicació

Llarga vida a la Fira

Per Pau Llacuna i Ortínez. Exdirector executiu de FiraTàrrega

Foto: Pau Llacuna

Quan la Natàlia Lloreta, la directora executiva, em va demanar que expliqués, en aquest acte del 40è aniversari, una vivència personal relacionada amb la Fira, inicialment vaig pensar en tres frases, que tot sovint utilitzava en la gestió quotidiana de la Fira.
La primera, una frase l’escriptora d’Eleonor Roosevelt que diu: «Fes cada dia alguna cosa que et faci por». Plantejar-se diàriament sortir de la zona de confort.
La segona és per a la gestió del dia a dia, una dita popular: «No fem uns estalvis que ens cremin les estovalles». Gestió amb coherència, equanimitat i empatia.
La tercera és una frase, atribuïda a Joan Brossa, diu: «Apuntem a l’infinit per avançar un pas», ara bé l’objectiu és l’infinit, és la reivindicació d’una certa ambició i rauxa per avançar.
De vivències, quan formes part d’un esdeveniment tan intens com FiraTàrrega, n’hi ha de tota mena. Jo ara n’explicaré una que va lligada a l’última frase. Data: 23 de gener de 2013. La ciutat: Puerto Natales. La regió: la Patagònia. L’Estat: Xile. El festival: Cielos del Infinito. Convidats pel festival, pel govern xilè, amb l’auspici de l’organisme interestatal Iberescena, la Fira es presentava en unes jornades per a professionals a l’altra punta del món.
La ponència portava per nom «FiraTàrrega: organización y producción». Com pot ser que un esdeveniment d’una ciutat de 17.941 habitants interessi i sigui conegut a 12.582 quilometres de distància? Més de 30 festivals de l’Amèrica Llatina presents a la xerrada. Moltíssimes preguntes, moltíssim d’interès: Com tracteu aquest tema? Com comuniqueu? Com programeu? Com es pot participar? Quin és l’organigrama?
Vaig tenir un moment d’esgarrifança, de pell de gallina, d’incredulitat, d’ulls ennuvolats. Ho estic vivint o ho estic somiant?
Si encara tenia algun dubte, ara ja no el tinc: la Fira és un esdeveniment cultural, conegut, estudiat i valorat mundialment.
La Fira és un referent, d’organització, de programació, de producció, de creació. Ens som prou conscients d’aquest fet?
Aquesta realitat és el resultat de la gestió de tot un equip, que amb una voluntat de treball constant durant anys, ha assolit l’objectiu de posicionar i internacionalitzar FiraTàrrega. El camí havia estat llarg, però el resultat era evident.
La Fira projectada i referent des de la Patagònia al Japó. La Fira ha fet visible i ha col·locat la ciutat de Tàrrega en el mapa del món.
Aquesta és la meva vivència, i aquesta és la realitat, i aquesta realitat és una evidència. Res més, moltes gràcies. Felicitats!

Be Sociable, Share!

    Afegir un comentari

    Cerca al web

    ×