FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dissabte, 7 de de setembre de 2024

FiraTàrrega planteja el debat de la mobilitat internacional de les arts escèniques

  • Els canvis d'hàbits relacionats amb la pandèmia, l'augment de preus del transport o l'impacte climàtic generen dubtes sobre si cal modificar o no el paradigma en el sector
  • La plaça Major, amb una àmplia presència de peces de dansa, o les Piscines Municipals, amb propostes que inviten a la pausa, són dels espais més concorreguts d'aquesta edició
  • L'ocupació dels espectacles de pagament ja ha assolit el 63% d'aforament amb 7.214 entrades venudes i 3.685 invitacions.

Tàrrega, 7 de setembre de 2024. FiraTàrrega continua amb la seva missió de treballar per al mercat i fomentar el debat sobre la creativitat, la innovació i la producció artística de les arts escèniques. Per aquest motiu, ha organitzat aquest dissabte un debat per posar sobre la taula el model de mobilitat internacional en el sector. La pandèmia, l'augment de preus del transport o l'impacte climàtic generen dubtes sobre si cal canviar o no el paradigma i obren nous reptes de futur. Tres experts en el tema com Marta Oliveres, directora d'EL ÁLAMO creativa cultural & international development; Stéphane Segreto-Aguilar, responsable de desenvolupament internacional de ARTCENA i Coordinador de la xarxa Circostrada; i David Marin, director de la Nau Ivanow, debaten sobre la qüestió amb la moderació de Natàlia Lloreta, directora executiva de FiraTàrrega, en una taula que rep el títol "Mobilitat internacional de les arts escèniques. Toca reinventar?".

La sessió tindrà lloc a La Llotja, l'espai per als professionals, que continua a ple rendiment amb més de 1.110 acreditats i que aquest dissabte també estrena, per primera vegada, activitats obertes al públic general a través de les Converses Creuades. Amb la complicitat del TRESC, s'organitzen tres xerrades disteses entre diferents creadors que formen part de la programació de FiraTàrrega 2024 per reflexionar sobre diferents conceptes vinculats a les seves produccions. Aquest dissabte, Cristina Maldonado i Sergi Estebanell debatran sobre la mort amb l'antropòloga Carla Pocchiola mentre que Cristina García (Campi qui pugui) i Mariona Moya Monsuñer (La Corcoles) conversaran sobre el risc amb la doctora Montse Esquerda. Diumenge se celebrarà un nou debat sobre la natura amplificada amb Xesca Salvà i Marc Villanueva (Understory) i Nico Jongen (Ça marche).

Paral·lelament, l'espai professional de FiraTàrrega també manté la seva mirada perifèrica i aquest dissabte s'organitzen cartografies del sector d'Amèrica del Nord i Irlanda que, juntament amb Llombardia, són les delegacions internacionals d'aquesta edició.

La plaça Major de la dansa

Aquest dissabte serà el dia amb més actuacions de FiraTàrrega amb fins a 66 sessions pels diferents escenaris d'actuació. Un dels espais de més concurrència és la plaça Major, que enguany acull una destacada selecció de peces de dansa. Raquel Guatero amb 360º hipnotitza el públic amb més de vint minuts seguits donant voltes i voltes sobre ella mateixa amb una peça introspectiva. Cie. 7 bis / Juan Ignacio Tula amb L'instant T meravella amb el seu moviment giratori i rítmic amb la roda Cyr que deixa imatges d'una gran bellesa. I Alberto Velasco amb Mover montañas reivindica que tothom pugui ballar amb una performance de dansa-teatre des d'un cos no normatiu que trenca tots els estereotips.

Les Piscines Municipals són un altre dels indrets agradables per gaudir els espectacles de forma calmada a l'aire lliure. Divendres, el clown Pau Palaus va proposar el seu particular Embolic, un espectacle de circ intergeneracional que aposta per jugar al carrer amb pocs elements, i la Cia. Carla Sisteré va ballar sota una pluja de confeti amb The Sad-Mad Method en una peça que tracta l'odi, l'aprenentatge i l'amor propi. Dissabte, aquest espai acull les propostes de Claire Ducreux amb Fleurir les abîmes, que s'acomiada dels escenaris amb una peça íntima, i Qabalum amb Todo este ruido, un poema ballat que dibuixa el futur a través de l'imaginari de la ciència-ficció, el còmic i els efectes especials

Les xifres de FiraTàrrega

L'ocupació dels espectacles de pagament ja ha assolit el 63% d'aforament amb 7.214 entrades venudes i 3.685 invitacions. Amb 51 companyies, FiraTàrrega 2024 compta amb una programació amb fins a 20 estrenes (un 39% de la programació). El 53% de les companyies són catalanes mentre que fins a un 20% són internacionals procedents de països com Austràlia, Bèlgica, Canadà, França, Lituània, República Txeca i Ucraïna. Un 25% són de formacions d'arreu de l'estat vingudes d'Andalusia, Castella-Lleó, Euskadi, Galícia, Illes Balears, Madrid, Múrcia i Navarra. I una companyia és híbrida amb membres de Catalunya i Castella-Lleó.

Cerca al web

×